6 Temmuz 2011 Çarşamba

benimle evlenir misin?

Evine, ailene, kuzu anne, baba ve kardeşine benim kadar düşkün bildiğim tek insansın. Sanırım ailesiyle ilişkisinde şakaların, kukaların, kahkahaların en fazla yeri olan tanıdığım da tek insansın sen… Bir mükemmel insansın bebeğim. Akşam okuduğunda bana yazdığın maili, kendi ağzından benimle ilgili yazdığın "benzer şeyleri" okuyacaksın. Düşünüyorum bu kadar dost, bu kadar abla, bu kada örnek kişilik başka kimi alıp da evlenirken yanıma şahit koyabilirim ki! Senden başkası olmaz dedim. İşte bu yüzden sana şu şarkıyı yolluyorum: "TEKLİF EDİYOOOORRUUUM, BENİMLE EVLENİRR MİİSSSİİİİEEN?" 


Aldığım en güzel tekliflerden biri....
Beni ağlattı, gurulandırdı...
Zeynoma teşekkür ederim. Ama sadece bu bölüm için değil, bu bölümün önündeki stratejiyle bezenmiş her paragraf için....

Annem küçükken beni hep korkuturdu. O kadar inatçı, o kadar insan seçer, o kadar hiçbişe beğenmez bir insansın ki, bi gün hiç arkadaşın olmayacak derdi. Umrumda değil gibi davranırdım ama içten içe tırsardım.

Armutun sapın, üzümün çöpü, balığın kılçığı, gülün dikeni,kocanın can olanı, çocuğun cool'u, kızların utanç verici giyinmeyeni, erkeklerin komiği, arkadaşın eğlencelisi, öğretmenin kokmayanı, astın neşelisi, üstün egosuzu, fotokopiçinin hızlısı, dişçinin hafif ellisi, denizin yosunsuzu, ekranın parmak izsizi falan derken har vurup harman savurdum.

Kaybettiğim çok şey oldu. Beni o an üzdü ama hasar bırakmadı.
Kazandığım az şey oldu. Beni o an, şu an ve her an sevindirdi.

Bir kitapta gördüm, kendi değerlerini belirlemekle ilgili bir egzersiz...Sen yok olduktan sonra arkandan ne demelerini istersin, peki ne diyecekler. İstediğin şeyleri duymak için ne yapman gerek. Ben bunu özel hayatımda hiiç yapmadım ama hep başardım. Darısı iş hayatımın başına....

EEE niye havayı ağırlaştırdım panpişler?
Masa örtüsü kıyafetli Zeynom'dan gelen evlenme teklifi nedeniyle....
O teklifin önündeki maili nedeniyle...
Zeynom, teşekkür...
O gerçek, bi daha okumadan send ettiğin, içinden çıkan herşey bana çok iyi geldi.
Olmak istediğim kişi olduğumu gösterdi.
Yıldızlı Can'la pırıl pırıl bir hayatınız olsun.
Eviniz hep kek, kurabiye , mutluluk koksun.
Etafınız sevdiğiniz insanlarla dolsun.
Yaşlılığınız en az şimdiki kadar mutlu ve dahası hızırlu olsun.

eb